De Roskam op Twitter    De Roskam op Facebook   
  • Home
  • Home
  • Nieuws
  • Scholen in Enter willen vaart in plan bouw nieuwe basisschool

Scholen in Enter willen vaart in plan bouw nieuwe basisschool

ENTER - Het gaat de bestuurders van de Enterse basisscholen veel te langzaam met de concretisering van een nieuwe behuizing voor de school die de fusie. De gemeenteraad heeft op de 'detaillering' na in grote lijnen zijn fiat gegeven aan de nieuwbouw, waarin de scholen De Talenter en De Wegwijzer hun domein krijgen. Ze missen het gevoel van urgentie.

Dat geldt voor de Stichting Katholiek Onderwijs Twenterand (SKOT) en Verion maken zich grote zorgen over de planning voor het nieuwe Kindcentrum in Enter. Volgens de schoolbesturen van De Talenter (SKOT) en De Wegwijzer (Verion) verloopt het proces veel te traag. En nieuwbouw wordt met de dag noodzakelijker, door de staat van de huidige schoolgebouwen.

Met de gemeente ging het van met af aan niet lekker in de besprekingen over zowel de plek als de inhoud. Moet het zoals het college van burgemeester en wethouders een plek zijn op een perceel in de omgeving van Sportlaan/Bornerbroekseweg. De beide onderwijsstichtingen willen en snel beginnen omdat de huidige gebouwen onderhoudproblemen hebben.

Het college hecht aan gedegen besluitvorming en wil het risico van verkeerde besluitvorming minimaliseren door alles goed af te wegen en ook alternatieven te onderzoeken. Haast mag volgens het college de kwaliteit van de besluitvormig niet frustreren. De scholen stellen dat tempo niet betekent dat het ten koste hoeft te gaan van de kwaliteit van de besluitvorming.

 

 

Deel dit nieuws!