De Roskam op Twitter    De Roskam op Facebook   

Duurzaamheid hoog op agenda Enschede dankzij GroenLinks

ENSCHEDE -  Een aanmerkelijk deel van de gemeenteraad in Enschede wil het openbaar vervoer in de stad aantrekkelijker maken. Dat bleek uit een debat waarin het onder meer ging om het bevorderen van duurzaamheid en betaalbaarheid. Het raadslid Wessels van GroenLinks wist ook de sympathie van andere partijen te krijgen. Of het genoeg zal zijn voor een meerderheid moet blijken in een plenaire vergadering van de raad, als er spijkers met koppen moeten worden geslagen.

Een van de voorstellen van Wessels betreft een herinvoering van het eurokaartje voor de bus. Met zo'n kaart is het mogelijk binnen de stad van A naar B te reizen en in het weekend ook retour. Naar de opvatting van Wessels is het openbaar vervoer in Enschede momenteel van een 'beschamend' niveau, terwijl het volgens hem jarenlang goed heeft gefunctioneerd. Hij kreeg bijval van meerdere partijen, onder meer van fractievoorzitter De Roode van coalitiepartij ChristenUnie.

Ook andere partijen hebben zo hun wensen, van meer actie tegen fietsendiefstal en minder vrachtverkeer op de singels om de binnenstad. Dat wil niet zeggen dat de Noordelijke Ontsluitingsweg Enschede Kennisperk, kortweg de NOEK, kansrijk is, want die verdween bij de formatie van de huidige coalitie van tafel. Ten  eerste zou het te duur zijjn en bovendien waren er inhoudelijke redenen, want veel partijen willen slimmere oplossingen dan het storten van asfalt in het buitengebied.

Deel dit nieuws!