De Roskam op Twitter    De Roskam op Facebook   
  • Home
  • Home
  • Nieuws
  • Bouw appartementen voor jongeren op plek Peeze in Bornerbroek

Bouw appartementen voor jongeren op plek Peeze in Bornerbroek

BORNERBROEK - Op de plek van voorheen slagerij Peeze met een bedrijfswoning te Bornerbroek zullen achttien appartementen voor starters op de woningmarkt verrijzen. Uit onderzoek van de Overijsselse Vereniging van Krachtige Kernen naar de woningmarkt in Bornerbroek blijkt dat het aanbod voor starters niet aansluit op de vraag in het dorp. Het plan komt uit  koker van het plaatselijke Stamsnijder-Homan Vastgoed.

Het huidige aanbod van woonruimte in Bornerbroek is overwegend gericht op de huisvesting van middenklassers en/of ouderen, waardoor In de Omgevingsvisie Almelo en de Woonvisie wordt de vraag naar starterswoningen in de dorpen ook onderkend. Door hen kansen te bieden op een huis in Bornerbroek wordt de vitaliteit van het dorp behouden en verder versterkt, aansluitend de dorpsvisie Bornerbroek 2016-2025.

Het gaat om een woongebouw dat primair voor jongeren (afkomstig) uit Bornerbroek. In de Vereniging van Eigenaren en huurvoorwaarden worden bindingseisen opgenomen. Ook de Stichting Dorpsbelangen Bornerbroek is hier bij betrokken. Het plan voorziet in een gebouw gericht aan de Bornsestraat van drie bouwlagen, waarin vijftien appartementen kunnen worden gerealiseerd, met op het achterterrein drie appartementen in dezelfde stijl.

 

 

 

 

 

 

 

 

Deel dit nieuws!