De Roskam op Twitter    De Roskam op Facebook   
  • Home
  • Home
  • Nieuws
  • Burgemeester nóg zes jaar jaar in Almelo, als hij dat al zou willen......

Burgemeester nóg zes jaar jaar in Almelo, als hij dat al zou willen......

ALMELO - Voor een tweede periode van zes jaar is de in Enter geboren burgemeester Gerritsen van Almelo herbenoemd. Daarvoor toog commissaris des konings Heidema naar het stadhuis van de Aastad. Gerritsen was wethouder van Wierden toen hij in 2002 burgemeester werd van om te beginnen de gemeente Haren, daarna De Bilt, waarvandaan hij in 2016 met succes solliciteerde naar de ambtsketen van Almelo, de stad waar hij ooit schoolging (Christelijk Lyceum en Van Rhijn College).

In de voorbije zes jaar manifesteerde Gerritsen zich als een 'law and order'-burgemeester met een nadrukkelijk eigen geluid, zowel, in het college als in de gemeenteraad, en bovendien in allerlei bestuurlijke gremia, waaronder de Regio Twente. Dat was nieuw in de regionale porseleinkast. Hij bracht het geloof in de kracht van Almelo terug. Vanavond zei hij: 'We hebben de stad rechtop gezet.' Om eraan toe te voegen: 'Dat smaakt naar meer.' Dat wil nog niet zeggen dat dit aan de Aa is.

Want het mag dan in Almelo naar meer smaken, van zijn moeder leerde hij, zo liet zich hij ooit al in de raadszaal ontvallen, dat niet alles op hoeft, ook niet als het lekker is. Verandering van spijs...

 

 

Deel dit nieuws!