De Roskam op Twitter    De Roskam op Facebook   
  • Home
  • Home
  • Nieuws
  • Forse meerkosten bij bouw Reggesteyn Nijverdal en MFA Daarle

Forse meerkosten bij bouw Reggesteyn Nijverdal en MFA Daarle

NIJVERDAL/DAARLE - De voortgang van twee grote matschappelijke bouwprojecten in de gemeente Hellendoorn dreigt in financieel slecht weer te geraken door explosief gestegen bouwkosten. Het gaat dan om de plannen voor de bouw van  een nieuwe school voor voortgezet onderwijs Reggesteyn in Noetsele-Nijverdal én een multifunctionele accommodatie (MFA) in Daarle.

Het gaat volgens wethouder Lage Venterink bij Reggesteyn om aanmerkelijke prijsstijgingen. Hij liet de raad weten met de bouwers weer om tafel te gaan en ook buurtbewoners op de hoogte te houden van ontwikkelingen, met name in omliggende buurten vanwege de effecten op de verkeerscirculatie. De wethouder zei vanavond ‘versoberingen’ niet uit te sluiten.

De kwestie in het kerkdorp Daarle behelst de al jaren gewenste en voorbereide bouw van een multifunctionele accommodatie voor sport, cultuur en dagopvang. Daar is de afgelopen jaren onder leiding van (toen nog) wethouder Beintema veel over vergaderd met Plaatselijk Belang, waarbij zou zijn afgesproken dat Daarle een beroep zou kunnen doen op de één-derde subsidieregeling die de gemeente Hellendoorn al jaren kent voor maatschappelijk relevante voorzieningen.

Deel dit nieuws!