De Roskam op Twitter    De Roskam op Facebook   
  • Home
  • Home
  • Nieuws
  • Oldenzaal draagt in principe bij aan exploitatie IJsbaan Enschede

Oldenzaal draagt in principe bij aan exploitatie IJsbaan Enschede

OLDENZAAL/ENSCHEDE - De gemeenteraad van Oldenzaal is er in principe en onder voorwaarden mee akkoord om financieel bij te dragen aan de exploitatie van de IJsbaan Enschede. Dit bleek vanavond tijdens de raadsvergadering. Enschede heeft alle Twentse gemeenten gevraagd om sportief-financieel bij te dragen.

Enschede paste eerder zelf vijf jaar geleen al een  ton bij om de exploitatie rond te krijgen. Er vindt nu ook naarstig overleg plaats tussen de gemeente Enschede en de exploitant van Go Planet over de toekomst van de IJsbaan Twente die onderdeel uitmaakt van het sportcomplex. De kans bestaat dat de ijsbaan wordt gesloten omdat de PCH Groep heeft laten weten meer geld wil hebben om de IJsbaan exploitabel te maken en te houden. Een andere optie is overname van de ijsbaan na een ontbinding van het huurcontact.

Het liefst opteert de gemeente voor de mogelijkheid dat de ijsbaan ook financieel een Twents sportpaleis wordt, waaraan alle veertien gemeenten een belang hebben. Daartoe heeft Oldenzaal vanavond in principe het voortouw genomen bij monde van het WG-raadslid Egbers. Ze kreeg zo ongeveer de hele gemeenteraad achter zich. 

 

Deel dit nieuws!