De Roskam op Twitter    De Roskam op Facebook   
  • Home
  • Home
  • Nieuws
  • Bouw van appartementen in Losser op plek aan Gronausestraat

Bouw van appartementen in Losser op plek aan Gronausestraat

LOSSER -  Het dagelijks bestuur van de gemeente  Losser is bereid medewerking te geven aan de herontwikkeling aan de Gronausestraat ten behoeve van de bouw van een appartementencomplex op de plek van een (voormalig) horecaperceel. Het college van burgemeester en wethouders is bereid tot de voor het plan noodzakelijke bestemmingswijziging. Daardoor wordt het mogelijk er vijftien appartementen op te trekken, waaraan in het dorp waarlijk behoefte is.

Het college stelt wel de voorwaarde dat wordt aangetoond en schriftelijk bevestigd dat hiermee wordt voorzien in de lokale woonbehoefte conform de geldende gemeentelijke woonvisie, namelijk
met minimaal tien koopappartementen met een verkoopprijs van maximaal 355.000 euro en maximaal vijf appartementen met een verkoopprijs van maximaal 367.500 euro. Ook moet worden aangetoond dat toekomstige bewoners zelf voorzien in de parkeerbehoefte op eigen terrein. Indien dit onmogelijk zou zijn op basis van een parkeeronderzoek worden  aangetoond dat de resterende parkeerbehoefte in de openbare ruimte kan worden opgevangen.

 

Deel dit nieuws!