De Roskam op Twitter    De Roskam op Facebook   
  • Home
  • Home
  • Nieuws
  • Losser maakt zich sterk in verband van tachtig 'kleine gemeenten'

Losser maakt zich sterk in verband van tachtig 'kleine gemeenten'

LOSSER - De gemeente Losser sluit zich aan bij het platform K80 (in oprichting), dat tachtig kleine gemeenten telt die met elkaar samenwerken. De beweging en de energie die zich sinds de positionering van de K80 in oprichting manifesteert is groot. De samenstelling van zowel de bestuurlijke kopgroepals ook de ambtelijke werkgroep past bij de aard en cultuur van een kleine gemeente: bij elkaar komen – handen uit de mouwen – en voor een gezamenlijk doel aan de slag. 

K80 is een netwerk van deze kleine en gemeenten in Nederland, opgestart door een kopgroep van acht gemeenten. Het netwerk is inmiddels uitgegroeid tot een groot en sterk geheel van meer dan 55 deelnemers. Met onze dorpen, gehuchten en steden vormen ze naar eigen zeggen Nederland in het klein. Net als de P10 dat is voor grotere plattelandsgemeenten (waaronder Dinkelland, Twenterand, Hof van Twente en Tubbergen) wil K8 dat zijn nog kleinere gemeenten.

'Onze gemeenten verzorgen voor een groot gedeelte de landbouw en daarmee de voedselvoorziening van ons land. Dat brengt complexe problemen met zich mee, zoals de stikstofproblematiek. Tegelijkertijd ontvangen wij dezelfde Wmo-vraagstukken als andere gemeenten.'



Deel dit nieuws!