De Roskam op Twitter    De Roskam op Facebook   
  • Home
  • Home
  • Nieuws
  • Gebouwen van Soweco verkocht; einde sociale werkvoorziening

Gebouwen van Soweco verkocht; einde sociale werkvoorziening

TWENTERAND/WIERDEN – De bedrijven Minerva Investments en Stevaco Vastgoed, die vaker samen optrekken, zijn eigenaar geworden van grond en goed van Soweco in Almelo. De gemeenten Twenterand en Wierden besloten uiteindelijk ook in te stemmen met de ontmanteling van de Gemeenschappelijke Regeling (zes gemeenten in de regio Almelo) en de uitvoeringsorganisatie Soweco NV te liquideren.

De liquidatie vindt plaats in een aantal stappen, waar de gemeenten de afgelopen tijd door middel van kwartaalrapportages op de hoogte zijn gehouden en dat proces is nu voltooid. De verkoop van de gebouwen van de voormalige sociale werkvoorziening aan de Plesmanweg te Almelo leek lange tijd moeizaam te verlopen, maar de kogel is nu door de kerk.

Minerva Investments en Stevaco Vastgoed zijn beide voor zoals dat heet de onverdeelde helft eigenaar van het hoofdgebouw, de kantoren en de werkplaatsen. Momenteel vindt de liquidatie van Soflex BV en Perspect BV ook in formele zin plaats, vervolgens kan Soweco GR worden geliquideerd. Naar verwachting is een en ander over een paar maanden rond.

 

Deel dit nieuws!