De Roskam op Twitter    De Roskam op Facebook   
  • Home
  • Home
  • Nieuws
  • WT4 komt met Hof van Twente erbij terug als WT5-samenwerking

WT4 komt met Hof van Twente erbij terug als WT5-samenwerking

RIJSSEN/HOLTEN – Er tekent zich op de westflank van Twente een nieuw samenwerkingsverdrag af. Onder aanvoering van de gemeente Rijssen-Holten worden de banden tussen deze gemeente en de gemeenten Hellendoorn, Hof van Twente, Twenterand en Wierden. Ze willen, zo betoogde wethouder Wessels van Rijssen-Holten, gevijven optrekken bij gemeentelijke planologie en ruimtelijke ordening.

De vijf gemeenten willen meer zeggenschap over de inrichting van hun grond en dat zou dan ten koste gaan van de invloed van het provinciebestuur. ‘Geef ons de ruimte’, was de oproep van de CDA-wethouder die in Rijssen-Holten over grondtransacties en bouwprojecten gaat. Het idee is dat de provincie wel plannen kan toetsen en ook structuurschetsen voor stad, dorp en omgeving kan toetsen, maar dat de gemeente als lokale overheid meer binding heeft in de gemeente.

Door in dit verband WT5 gewag te maken van een WT5-constructie werd onverholen gerefereerd aan het WT4-experiment van  een jaar of acht geleden, maar die samenwerking van Hellendoorn, Rijssen-Holten, Twenterand en Wierden bleef vooral een papieren tijger, maar omdat het volgens de huidige bestuurders beter kan (vooral inhoudelijk)  kan en volgens de vier gemeenten plus Hof van Twente erbij een nieuwe poging worden gewaagd.

 

Deel dit nieuws!