De Roskam op Twitter    De Roskam op Facebook   
  • Home
  • Home
  • Nieuws
  • De Koff nieuwe wethouder namens de VVD in Rijssen-Holten 

De Koff nieuwe wethouder namens de VVD in Rijssen-Holten 

RIJSSEN/HOLTEN -  In de vacature van de kort na zijn aantreden alweer ingerukte VVD-wethouder De Koe van de gemeente Rijssen-Holten is partijgenoot De Koff voorgedragen als lid van het dagelijks bestuur er gemeente. De keuze van de fractie kan rekenen op de instemming van het bestuur van de VVD West Twente. 

De in Holten woonachtige ondernemer en politieambtenaar De Koff is geen onbekende in de lokale politiek van de gemeente Rijssen-Holten. Hij was al eens commissielid en later als raadslid. Bij de gemeenteraadsverkiezingen van maart dit jaar stond De Koff op de derde plaats. Hij was een van de hoofdrolspelers bij de totstandkoming van het coalitieakkoord.

Vervolgens koos hij ervoor om zijn carrière bij de politie te vervolgen. Na het plotselinge vertrek van De Koe, was De Koff volgens de fractie de meest aangewezen keuze. Hij zegt het wethouderschap als een 'enorme eer' te zien, 'maar ook een lastige beslissing om de politieorganisatie te verlaten gezien de passie en verbondenheid met het vak en met de collega’s'.

 

 

 

Deel dit nieuws!