De Roskam op Twitter    De Roskam op Facebook   
  • Home
  • Home
  • Nieuws
  • Wellicht toch kansen voor verplaatsing ABZ Diervoeding Markelo

Wellicht toch kansen voor verplaatsing ABZ Diervoeding Markelo

 MARKELO – De provinciale fractie van het CDA ziet mogelijkheden voor een verplaatsing van het mengvoederbedrijf ABZ Diervoeding in Markelo. Dat is volgens het statenlid Van Moorsel ‘wellicht’ mogelijk doordat het bedrijf tot de vijf- tot zeshonderd zogenoemde ‘piekbelasters’ die op basis van het stikstofrapport van bemiddelaar Remkes snel zouden kunnen worden verplaatst.

ABZ Diervoeding staat in het centrum in Markelo en er is al vaker geopperd het te verplaatsen. Het statenlid Wissink van de PvdA brak er al vele lansen voor, net als haar inmiddels uit politiek chagrijn vertrokken VVD-collega Leverink.

Tot nu toe ontbreekt daarvoor het geld, maar als het met ‘stikstofgeld’ uit Den Haag  kan, dan is dat een neveneffect dat goed uitkomt in Markelo.

Een reden kan zijn dat het bedrijf niet ver van Natura2000-gebieden ligt, waaronder De Borkeld. ‘Het is daarom van belang om te weten hoe groot de stikstofdepositie is, zowel van de productie bij ABZ Diervoeding als door de verkeersbewegingen van en naar het bedrijf’, aldus Van Moorsel.

 

Deel dit nieuws!