De Roskam op Twitter    De Roskam op Facebook   
  • Home
  • Home
  • Nieuws
  • Brink uit Hardenberg beoogde kopman van CDA in Overijssel

Brink uit Hardenberg beoogde kopman van CDA in Overijssel

HARDENBERG – Bij de verkiezingen voor Provinciale Staten van Overijssel is de Hardenbergse politicus Brink volgen voorjaar kandidaat-lijsttrekker voor het CDA. De 36-jarige Brink maakte eerder deel uit van de gemeenteraad in Hardenberg, maar kreeg in 2019 landelijk bekendheid als officieuze minister van Gehandicaptenzaken, een initiatief van KRO-NCRV.

Nu wil Brink zich richten op de provinciale politiek. ‘Er moet perspectief komen voor iedereen, of je nu agrariër of onderwijzer bent. Of je een jong gezin hebt, of dat je je afvraagt of je de energierekening nog kunt betalen. Al deze mensen hebben bestaanszekerheid en perspectief nodig, de zekerheid dat het goed gaat komen met ze. Dat vind ik belangrijk.’

Brink richtte hij zijn eigen adviesbureau op waarmee hij overheden en organisaties helpt bij hun inclusievraagstukken. Ook is hij directeur belangenbehartiging bij de Stichting Studeren & Werken Op Maat (SWOM). Zijn kandidatuur om aanvoerder te worden van het provinciale CDA betekent dat  hij de opvolger kan zijn van gedeputeerde Van Hijum, die afzwaait.

Deel dit nieuws!