De Roskam op Twitter    De Roskam op Facebook   
  • Home
  • Home
  • Nieuws
  • Haaksbergen bekreunt zich over tal van varianten voor Het Assink

Haaksbergen bekreunt zich over tal van varianten voor Het Assink

HAAKSBERGEN – Er heerst nog veel onduidelijkheid over de toekomst van het Assink Lyceum in Haaksbergen. Er circuleren ten gemeentehuize meer opties, waar er vorig jaar nog  consensus bestond over de bouw van een nieuwe school voor voortgezet onderwijs aan de Van Brakelstraat.

Volgens wethouder Scholten spelen er nu meer zaken op meerdere fronten. Van belang zijn naar het oordeel van de wethouder de keuzes die moeten worden gemaakt ter zake de toekomst van het basisonderwijs en van het pand De Bouwmeester. Een derde factor is de hoogte van de rijksbijdrage van elke variant en wat de effecten zij op het voorbereidend voortgezet onderwijs.

Er bestaat volgens Scholten ook onrust bij ouders van kinderen. Niet alleen Scholten draagt politieke verantwoordelijkheid voor het onderwijs in Haaksbergen, ook zijn collega Van Zwanenburg  (voorheen wethouder Hof van Twente) is er bij betrokken. Hij vindt dat de pedagogische visie cruciaal  dient te zijn. ‘We moeten niet inzoomen op de stenen, ook op de lokaal educatieve agenda.’

Deel dit nieuws!