De Roskam op Twitter    De Roskam op Facebook   
  • Home
  • Home
  • Nieuws
  • Oldenzaal bouwt in Stakenbeek en Graven Es koop- en huurhuizen

Oldenzaal bouwt in Stakenbeek en Graven Es koop- en huurhuizen

OLDENZAAL - Kort na het bekendmaken van de geplande uitbreiding van het woonoord in het gebied Stakenbeek in Oldenzaal komt het college van burgemeester en wethouders nu met het plan voor het optrekken van 160 tot tweehonderd huizen in de wijk Graven Es.

De gemeente Oldenzaal wil het aantal woningen verder uitbreiden vanwege de grote woningbehoefte. Behalve aan de zuidkant nu dus ook aan de noordkant van de Hanzestad. Het gaat dan over respectievelijk Stakenbeek en Graven Es. Het college heeft uitgangspunten en een schetsontwerp vast voor het woongebied Gravenbeek tussen basisschool De Bongerd en de bergingsvijver aan de
Harplaan. Het idee is vanaf 2024 op deze locatie 150 tot tweehonderd huizen te bouwen.

In de nota Strategische woonprogrammering Oldenzaal heeft het college de groei van het aantal benodigde woningen in Oldenzaal onderbouwd en de inzet op het aantrekken en behouden van jonge huishoudens onderstreept. In de Graven Es wordt hier ruimte voor gemaakt. E ris gekozen  voor zowel een projectontwikkelaar (koopwoningen) als  voor de woningcorporatie WBO (huurwoningen). Het betreft appartementen, rijwoningen, twee-onder-kappers en vrijstaande woningen.

Deel dit nieuws!