De Roskam op Twitter    De Roskam op Facebook   

Hermans opnieuw waarnemend burgemeester van Tubbergen

TUBBERGEN  - Voor de tweede keer heeft de Overijsselse commissaris Heidema met succes een beroep gedaan op meervoudig oud-burgemeester Hermans van Almelo om in Tubbergen ten tweede male de honneurs waar te nemen voor zieke burgemeester Haverkamp. Ze begint komende maandag. Naar verwachting nemen de medische behandelingen en het herstel van Haverkamp de nodige tijd in beslag en dat maakt de komst van een waarnemer noodzakelijk.

Hermans is een ervaren bestuurder. Zij was vijftien jaar burgemeester, achtereenvolgens van Ouderkerk, Ridderkerk en Almelo. Ze begon haar loopbaan in de gezondheidszorg en was politiek bestuurlijk actief gestart in het gemeentebestuur van de Twentse gemeente Losser, waar ze ook weer woont. Nadat ze in Almelo was gestopt, was ze de afgelopen jaren in een aantal gemeenten waarnemend burgemeester, waaronder als gezegd in Tubbergen.

Heidema in een verklaring: ‘Het is treurig dat Wilmien Haverkamp opnieuw met stevige gezondheidsklachten kampt en daardoor haar werk moet neerleggen. Uiteraard heb ik haar een voorspoedig herstel toegewenst. Ik vind het voor de continuïteit van bestuur en een aantal complexe onderwerpen van belang dat Tubbergen kan terugvallen op een tijdelijke burgemeester in de persoon van Jon Hermans die veel ervaring meebrengt en die Tubbergen en Twente goed kent.'

Deel dit nieuws!