De Roskam op Twitter    De Roskam op Facebook   
  • Home
  • Home
  • Nieuws
  • Voormalig omroepbazin in Friesland definitief directeur Reisopera

Voormalig omroepbazin in Friesland definitief directeur Reisopera

ENSCHEDE – Ze was ad interim al bijna een jaar directeur van de Nederlandse Reisopera in Enschede, maar vandaag maakte de Raad van Toezicht bekend dat Nina Hiddema per 1 november is benoemd tot directeur.

‘Met haar artistieke en leidinggevende kwaliteiten zijn wij ervan overtuigd dat Nina de juiste persoon is om de veelstemmigheid van de Reisopera de komende jaren verder uit te bouwen’, aldus voorzitter Van Laarhoven van het operagezelschap. 

‘De afgelopen maanden heeft Nina als interim-directeur al laten zien dat zij op een inspirerende wijze leiding kan geven aan ons operagezelschap. Met haar artistieke en leidinggevende kwaliteiten zijn wij ervan overtuigd dat Nina de juiste persoon is om de veelstemmigheid van de Reisopera de komende jaren verder uit te bouwen.’

Hiddema heeft veel ervaring als bestuurder in de wereld van de podiumkunsten en de mediasector en was onder meer directeur/programmeur van Theater Geert Teis in Stadskanaal, interim-manager van stichting Landgoed Mensinge en directeur-bestuurder van Omrop Fryslân.

Deel dit nieuws!