De Roskam op Twitter    De Roskam op Facebook   
  • Home
  • Home
  • Nieuws
  • Enschede beoogt meer veiligheid met plaatsing extra camera's

Enschede beoogt meer veiligheid met plaatsing extra camera's

ENSCHEDE - De gemeente Enschede gaat vier camera’s plaatsen ter bevordering van van de (sociale) veiliigheid op plekken waar dat noodzakelijk wordt geacht. at zijn in Enschede het Van Heekplein, de Brammelerdwarsstraat, de Van Lochemstraat en de Oldenzaalsestraat.

Het afgelopen jaar is het aantal camera’s ook al uitgebreid, namelijk met een vaste camera aan de Heurne en vorig jaar ook nog met een grote verplaatsbare camera, die kan 'meebewegen' met de plekken waar overlast wordt ervaren.

De ondernemers aan de Korte Hengelosestraat en de Heurne geven aan dat de overlast is verminderd. Ze voelen zich veiliger door de aanwezigheid van de camera’s. De politie ervaart dat het gebruik van camera’s bijdraagt aan het beheersbaar maken van de overlast. De camera’s stellen de politie in staat overtredingen te constateren en hiertegen op te treden. De overlast in de binnenstad is hierdoor afgenomen.

Volgens burgemeester Bleker lijkt het erop lijkt dat de gezamenlijke pogingen om de overlast terug te dringen vrucht lijkt te dragen 'Ik hoop dat we deze situatie zo kunnen houden. Ik ga er vanuit dat de installatie van extra camera’s bijdraagt aan een (nog) groter gevoel van veiligheid.'

 

Deel dit nieuws!