De Roskam op Twitter    De Roskam op Facebook   
  • Home
  • Home
  • Nieuws
  • Diep teleurgestelde Welman overleeft in Enschede motie van wantrouwen

Diep teleurgestelde Welman overleeft in Enschede motie van wantrouwen

Enschede - Ook indien voor de indieners een kansloze missie, is het  voor een wethouder nooit een pretje als hij een motie van wantrouwen aan de broek krijgt, want dat betekent dat hem wordt gevraagd op te stappen. Het gebeurde vanavond wethouder Welman van het CDA als projectwethouder Technology Base Twente. De motie werd met negen stemmen voor en 28 stemmen tegen verworpen.

Het raadslid Wessels van GroenLinks (drie zetels) diende de motie in en kreeg steun van de Socialistische Partij (vijf zetels) en Enschede Anders (één zetel), waarbij woordvoerder Van Luttikhuizen van de SP in eerste instantie aantekende dat wat zijn fractie betreft de wethouder alleen hoefde te verdwijnen van het project Technology Base Twente in het gebied van de voormalige Luchthaven Twente. In tweede instantie deelde de voorman der socialisten mee dat de SP net als GroenLinks en Enschede Anders vindt dat Welman als wethouder had moeten opstappen.

De drie fracties zeiden het Welman zwaar aan te rekenen dat hij de gemeenteraad niet of onvolledig inlichtte  over de gang der dingen (adviezen, besprekingen, overwegingen) met betrekking tot Technology Base Twente. Vorige week nog excuseerde de wethouder zich voor zijn gebrekkige informatie, maar dat was volgens de indieners van de motie te weinig en te laat om mee weg te komen.

Het college van burgemeester en wethouders ging in beraad. Dat zou ten minuten duren, maar werd een half uur. Volgens fractieleider Koc van het CDA was er sprake van  'een persoonlijke aanval op onze wethouder'.

Welman, inderdaad wethouder namens de christendemocratie ter stede, zei op zijn beurt met name in GroenLinks en SP 'diep teleurgesteld' te zijn; hij had van Enschede Anders kennnelijk niets anders verwacht. Na het collegeberaad stelde burgemeester Van Veldhuizen dat er veel werd getwitterd over de kwestie, kennelijk doelend op een Roskam-bericht, gevolgd door enige schaduwen. Waarna de motie dus werd verworpen, wat niet wegneemt dat geen enkele wethouder graag heeft dat een motie van wantrouwen überhaupt wordt ingediend, want het is wél een politiek teken, zeker als een kwart van de raad ervoor stemt...

 

Deel dit nieuws!