De Roskam op Twitter    De Roskam op Facebook   
  • Home
  • Home
  • Nieuws
  • Twente Board zet prioriteit van Woesthuis (minder reistijd) hoog op agenda

Twente Board zet prioriteit van Woesthuis (minder reistijd) hoog op agenda

Enschede - De regio Twente zou voluit moeten inzetten op het opleiden van de creatieve werkers van morgen en daarnaast op betere fysieke verbindingen met andere regio's hier te lande, met name de Randstad. Dat liet directeur Woesthuis van het mediabedrijf TRIMM te Enschede onlangs op deze site weten. Hij stelde dat de overheid, bedrijven en kennisinstellingen daar met man en macht (en indien nodig money) in zouden moeten investeren. Vandaag zei voorzitter Braaksma van de Twente Board dat de reistijd van Twente naar Amsterdam/Rotterdam moet een uur moet worden verkort. De argumenten die de Twente Board noemt komen overeen met de argumenten van Woesthuis. Soms duurt het even voor iets ergens landt.

Woesthuis is vanuit de creatieve industrie bestuurslid van de Stichting Twente Branding. Het bestuur van deze stichting wordt ad interim voorgezeten door bestuursvoorzitter Boomkamp van de Saxion Hogeschool te Enschede die ook weer lid is van de Twente Board. Overigens bepleit Braaksma eveneens snellere verbindingen met Duitse agglomeraties, waaronder Berlijn. Een treinreis naar de Duitse hoofdstad duurt nu een zo'n zes uur, maar dat moet sneller kunnen, denkt de voorzitter van de Twente Board. De reis per sneltrein naar de Randstad zou tot een uur moeten worden beperkt; nu vergt het een uur en drie kwartier tot twee uur en een kwartier.

Volgens de Twente Board  zou retourtje voor een vergadering of een overleg in een dagdeel te doen moeten zijn. Dit zou dienstbaar zijn aan de economische regio Twente én voor de economische epicentra  in de Randstad. Bij de lancering van zijn idee motiveerde Woesthuis eerder dit jaar ook dat betere fysieke verbindingen eveneens van belang is voor onderwijs-en kennisinstellingen. Hij betoogde dat Twente moet inzetten op een verdubbeling van het aantal studenten, bij zowel Saxion Hogeschool  als Universiteit Twente,  van totaal dertigduizend naar zo'n zestigduizend studenten. Dit zou iin alle opzichten een enorme impuls zijn voor de regio Twente, die de facto een agglomeratie is.

Deel dit nieuws!