De Roskam op Twitter    De Roskam op Facebook   
  • Home
  • Home
  • Nieuws
  • Bestuurlijke averij SGP-wethouder vanwege FC Twente-dossier

Bestuurlijke averij SGP-wethouder vanwege FC Twente-dossier

Vriezenveen - Het slepende FC Twente-dossier, dat in de regio al vele slachtoffers eiste, heeft in de gemeente Twenterand voor een bestuurlijke scheur in de politieke broek van wethouder Engberts gezorgd; de SGP-wethouder is in de tale Kanaäns hinkende aan de heup, want in de gemeenteraad én in zijn eigen achterban aangeschoten wild, omdat hij zich ten eerste in het dossier FC Twente leugentjes voor eigen bestwil veroorloofde en ten tweede een belangrijk standpunt van zijn partij, de SGP, veronachtzaamde en daarover draaide, mogelijk van lieverlede, maar toch.

Het college van burgemeester en wethouders van Twenterand heeft in zijn vergadering van 12 april wel degelijk unaniem een besluit genomen over in elk geval morele steun voor FC Twente. Dit sprak de wethouder in de voorbije maanden in uiteenlopende media pertinent tegen, regionaal en nationaal. Het betreffende collegebesluit maakt gewag van het grote belang dat wordt toegekend aan de betaald voetbal-club uit Enschede, zowel voor de gemeente Twenterand als voor de ganse regio Twente. In het collegebesluit werd géén gewag gemaakt van een minderheidsstandpunt, terwijl Engberts aanwezig was tijdens de beraadslagingen en de besluitvorming. Vooral de VVD sprak daarover haar verbazing uit omdat fractieleider Walraven het opvallend zei te vinden dat een profclub die op zondag betaald voetbalt dit doet tot het volle genoegen, althans met instemming, van een SGP-schepen.

Engberts liet eerst weten dat het college de gemeenteraad een en ander slechts 'in overweging' wilde geven, dat het dus geen besluit was, liet daarna noteren dat hij er buiten stond, maar heeft nu erkend dat het meer is geweest, nadat sportwethouder Oudendijk van de ChristenUnie recent, tijdens een vinnig debat over de kwestie, aangevraagd door de VVD, heeft verzekerd dat het een volwaardig en unaniem collegebesluit betreft en daarmee zette hij zijn collega Engberts klem.

Opvallend was dat, uitgezonderd aanvrager VVD en de grootste oppositiepartij GBT, geen der fracties zich ondanks de politieke lading (zoektocht naar waarheidsvinding en betrouwbare informatie) in het principiële debat roerde, D66 niet (ooit de partij van de bestuurlijke vernieuwing) en CDA, ChristenUnie en SGP (een coalitie van de monistische politiek) evenmin. Op de tribune zag partijvoorzitter Zomer van de kiesvereniging van de SGP in Twenterand het debat knarsetandend en hoofdschuddend aan, alsof hij een vuurrode draak signaleerde met zeven koppen en tien horens.

Deel dit nieuws!