De Roskam op Twitter    De Roskam op Facebook   

Kort geding Fortezza-grond

Almelo – De gemeente Almelo spant een kort geding aan tegen de Ontwikkelingsmaatschappij Almelo BV te Weert (van de projectontwikkelaar Van der Looy) om onmiddellijke teruglevering van de gronden op de locatie Fortezza af te dwingen.

Het college van burgemeester en wethouders is “zeer ontstemd” dat Van der Looy heeft laten weten afspraken niet na te kunnen komen. Dat heeft te maken met een beslag dat bouwbedrijf Van Wijnen op de gronden heeft laten leggen.

Van Wijnen zou Fortezza bouwen, maar ziet deze klus nu aan zijn neus voorbijgaan. Van der Looy zegt er nog niet uit te zijn met Van Wijnen, die compensatie in grond en/of geld eist, maar de gemeente houdt vast aan de afspraak (28 oktober 2010) waarin de Ontwikkelingsmaatschappij Almelo BV te Weert per contract toezegt voor 1 januari 2011 de gronden terug te leveren, vrij van alle beslagen, hypotheken en andere lasten.

Het kort geding van de gemeente tegen de ontwikkelaar dient dinsdag 1 februari, tegenover Fortezza, namelijk in de Rechtbank Almelo.

Deel dit nieuws!