De Roskam op Twitter    De Roskam op Facebook   

Haalbaar plan Kulturhus in Losser met de gemeente op zolder

Losser – De gemeenteraad van Losser moet aangeven of het zoveelste plan voor een Kulturhus in de nu door het college van burgemeester en wethouders voorgestelde constructie inhoudelijk en financieel door de beugel kan. Eerdere plannen van het college kregen de zegen van de raad niet mee. Het huidige plan vergt een investering die 3,5 miljoen euro beloopt.

Het totaal van baten en lasten levert, gerekend over een periode van dertig jaar, volgens wethouder Van Rees een positief saldo op van gemiddeld 33.700 euro per jaar

Het gegeven dat alle functies van het Kulturhus in het gemeentehuis worden opgenomen betekent dat het de oplossing is van het voor Enschede-Noord veel te grote gemeentehuis. Feitelijk wordt de gemeente in het voorliggende plan gehuisvest op de ‘zolder’ van het Kulturhus.

In het plan participeren negen zogenoemde partners: de woningcorporatie Domijn, de stichting Fundament, het Centrum voor Jeugd & Gezin, Wijkkracht, de dagopvang van Aveleijn, de thuiszorgorganisatie Carintreggeland, de politie, de VVV en het gemeentebestuur plus de ambtelijke diensten die nog niet in Enschede zijn ondergebracht.

Naar het oordeel van Van Rees wordt het Kulturhus een veelzijdig gemeenschapscentrum, waar meer wordt gedeeld dan de voordeur(en), waar sprake moet zijn kruisbestuiving en dat ervoor zorgt dat in Losser 'de noodzakelijke maatschappelijke voorzieningen' in stand blijven. 

Deel dit nieuws!