De Roskam op Twitter    De Roskam op Facebook   

Provincie in vijf jaar oplosser alle problemen voor XL Businesspark

Almelo – Met de provincie Overijssel als beoogd meerderheidsaandeelhouder van XL Businesspark is een aantal noodzakelijke maar kostbare zaken te realiseren. Het gaat om de aankoop van benodigde gronden (percelen Kemna), het verwezenlijken van enkele infrastructurele voorzieningen (herverkaveling plus kade/terminal) en een aanpassing/verlaging van de grondprijzen op het bedrijvenpark aan de A35 (naar tachtig euro de meter). Dat heeft wethouder Cornelissen van Almelo met zoveel woorden laten weten.

Cornelissen denkt dat XL Businesspark, waarvan hij bestuurslid is, over vijf jaar ‘obstakelvrij’ zal zijn, waarna de provincie niet langer meerderheidsaandeelhouder hoeft te wezen, misschien niet eens aandeelhouder. De bedoeling is zoals bekend dat de provincie Overijssel weldra - tijdelijk - 54 procent van de aandelen krijgt (nu 23 procent) van de Gemeenschappelijke Regeling XL Businesspark, waarin verder Almelo, Borne, Enschede en Hengelo deelnemen.

Het kan volgens Cornelissen heel goed zijn dat de Gemeenschappelijke Regeling over vijf jaar wordt opgeheven en toevalt aan de gemeente Almelo op wier grondgebied XL Businesspark ligt. Voorlopig heeft het een preferente positie in de provinciale visie, net als Technology Base Twente (Luchthavengebied), Kennispark/UT in Enschede en Innovatiecampus/Thales in Hengelo.

In kleinere Twentse gemeenten bestaat veel wrevel over de voorkeurspositie die deze bedrijvenparken in de Netwerkstad van de provincie krijgen in Twente.

Deel dit nieuws!