De Roskam op Twitter    De Roskam op Facebook   
  • Home
  • Archief
  • Kunstverzamelaars tonen ‘Plaatsen delict’ op aankopenexpositie

Kunstverzamelaars tonen ‘Plaatsen delict’ op aankopenexpositie

Enschede - Net als twee jaar terug vindt op instigatie van een groep verzamelaars uit Enschede de biënnale/tentoonstelling ‘Impulsief’ plaats. Opnieuw laten van medio deze tot medio volgende maand de onderscheiden kunstverzamelaars namelijk hun impulsieve aankopen zien. Dat gebeurt werderom in de exposositieruimte vam TETEM in Roombeek.

De titel van de tentoonstelling is 'Plaats Delict' en het geëxposeerde werk varieert naar aard en soort, maar een bindende factor van het geheel is dat de focus ligt op jonge kunstenaars uit de regio. De opening vindt donderdag over een week plaats met een rede van architect Erik Workel.

De bezoekers worden uitgenodigd een kijkje te nemen in een fictief ‘verzamelaarshuis’ teneinde te ontdekken hoe kunstwerken een plek krijgen in privécollecties. Een doodnormale kamer als ‘plaats delict’ waarin kunstwerken zich bevinden… is dat de woonkamer, de hal, het trappenhuis, de overloop, de keuken, de slaapkamer, de studeerkamer, het toilet of de zolder? Hoe worden de kunstwerken in zo’n kamer getoond? En van welke kunstenaars?

‘Plaats delict’ wordt als gezegd georganiseerd door de kunstkopende initiatiefnemers van deze verzamelaarsbiënnale: Liesbeth van den Berg, Astrid Camerik, Kasper van Zuilekom en René Polman. Elke tentoonstelling geeft volgens de aankondigng een uniek beeld van uiteenlopende collecties van diverse kunstkopers en kunstliefhebbers uit Twente. Voor ‘Plaats delict’ zijn ook enkele Twentse kunstenaars uitgenodigd om te laten zien wat de makers zelf verzamelen.

Deel dit nieuws!