De Roskam op Twitter    De Roskam op Facebook   

Jan Bron beste bestuurder 2010

Hengelo - Meestal staat hij wat achteraf, maar dit jaar is hij door de medewerkers van ‘de Roskam’ uit het decor getrokken: Jan Bron, wethouder te Hengelo, is de beste bestuurder van Twente in 2010. De nummer één van vorig jaar is diep gevallen: Ed Wallinga is na zijn winst in 2009 compleet verdwenen...

De jaarlijkse Top 25 telt in 2010 liefst zestien nieuwelingen, van wie er drie terug zijn van weggeweest. De toevloed van debutanten kan met twee dingen te maken hebben: na de verkiezingen van maart trad een excellente lichting bestuurders aan óf er zijn erkende klasbakken van het toneel verdwenen.

Dat laatste is sowieso waar, want zes bestuurders die vorig jaar tot de beste tien behoorden zijn opgestapt: drievoudig winnaar Jeroen Goudt, ex-winnaar Eric Helder, nummer twee van vorig jaar Bort Koelewijn. Zij gingen vrijwillig.

Dat gold niet voor drie topvrouwen: Gerda ter Denge en Martha van Abbema moesten wijken voor haantjesgedrag, Wilma Paalman vanwege de kiezersuitspraak.

Opvallend is dat twee vrouwen die jaren in de Top 25 stonden zijn verdwenen: Ria Broeze en Myra Koomen. Ze brachten dit jaar te weinig. Vorig jaar telde de lijst vijf vrouwen, nu nog drie, bovendien een nieuw trio: Mariska ten Heuw (de eerste SP-wethouder in Twente) en Marijke van Hees staan meteen bij de eerste tien. En burgemeester Jon Hermans van Almelo komt op negentien binnen. Het aantal burgemeesters in de Top 25 is trouwens negen tegen vorig jaar zes en het jaar daarvoor drie.

Deel dit nieuws!