De Roskam op Twitter    De Roskam op Facebook   

Contract van Enschede met bedrijvencombi over onderhoud vastgoed

Enschede - De gemeente Enschede sloot vandaag een contract met Strukton Worksphere en Homij Technische Installaties voor het zogenoemde prestatiegerichte gebouwonderhoud gedurende tien jaar. Er is daarmee 2,5 miljoen euro gemoeid. Het vastgoedbedrijf van de gemeente heeft via een Europese aanbesteding het elektrotechnisch, werktuigbouwkundig en bouwkundig onderhoud van negentig gemeentelijke gebouwen aan de combinatie gegund.

In een communiqué maakt wethouder Hatenboer gewag van ‘een nieuwe stap in de regievoering’ van Enschede op het gemeentelijk vastgoed. De gemeente haalt volgens hem ‘zo meer kennis en kunde uit de markt’.

Strukton Worksphere gaat de ‘maatschappelijke panden’ onderhouden, waaronder sporthallen, gymzalen en wijkcentra. Homij Technische Installaties voert het onderhoud uit aan de panden voor bestuurlijke en ambtelijke huisvesting, zoals stadhuis, stadskantoor, servicecentra en Noordmolen.

Als onderdeel van de overeenkomst zijn prestatieindicatoren vastgelegd, waaronder een jaarlijkse energiereductie van drie procent met behoud van comforteisen en klanttevredenheid plus minder storingen en klachten. Ook moeten de beide bedrijven bij werkzaamheden mensen met een handicap of een afstand tot de arbeidsmarktinzetten en waar mogelijk samenwerking aan te gaan met lokale en regionale (onder)aannemers.

Deel dit nieuws!