De Roskam op Twitter    De Roskam op Facebook   

Hermans terug, Cazemier blijft en Scholten zal komen

Almelo/Denekamp- Na zeven maanden absentie (verlof) keert burgemeester Hermans medio volgende maand terug op haar post keert op 18 mei terug als burgemeester van Almelo. Ze is dan ruim een half jaar –tijdelijk thuis in Losser - afwezig geweest vanwege de ongeneeslijke ziekte van haar echtgenoot die begin dit jaar overleed. Er rezen vooral de afgelopen tijd vragen, ook in de gemeenteraad, over de duur van het verlof. Daarover vond recent overleg plaats met commissaris van de koning Bijleveld, met wie Hermans afspraken had gemaakt.  Sinds haar verlof neemt waarnemend burgemeester Urlings de taken van Hermans voor zijn rekening, zij het op kosten van de gemeente.

De gemeenteraad van Dinkelland  besloot dinsdagavond eensgezind burgemeester Cazemier voor te dragen voor herbenoeming. Cazemier is de afgelopen zes jaar een goede burgemeester gebleken, aldus de vertrouwenscommissie uit de raad, bestaande uit de fractievoorzitters der vijf in de raadszaal vertegenwoordigende partijen.

+ De drie coalitiepartijen in de gemeente Twenterand (dertien raadsleden van CDA, ChristenUnie en SGP) steunden dinsdag de voordracht van kandidaat-wethouder Scholten van het CDA. De tienkoppige oppositie stemde blanco, want noemt vier wethouders één te veel en heeftedr problemen mee dat Scholten voorshands blijft wonen in Haaksbergen, waar hij twee jaar wethouder is geweest.


Deel dit nieuws!