De Roskam op Twitter    De Roskam op Facebook   
  • Home
  • Home
  • Nieuws
  • Hengelo zet mes in toegangsbeleid voor binnenstad ten koste auto

Hengelo zet mes in toegangsbeleid voor binnenstad ten koste auto

HENGELO - De gemeente Hengelo wil het zogenoemde toegangsbeleid voor de binnenstad meer bij de tijd brengen, want de huidige situatie zou niet meer voldoen. Dat is volgens het college van de vroede vaderen en moederen de conclusie na een uitgebreid onderzoek naar het verkeer en het gedrag van verkeersgebruikers in de binnenstad. Veiligheid en bereikbaarheid zouden in het centrumgebied onder druk staan.

Uit het onderzoek komt het rapport ‘Advies actualisatie toegangsbeleid binnenstad Hengelo’ voort. In dit rapport worden de maatregelen geadviseerd die de binnenstad weer autovrij moeten maken. Het college heeft ingestemd met het verder uitwerken en aanpassen van het toegangsbeleid. Dat is de conclusie van uitgebreid onderzoek naar het verkeer en het gedrag van verkeersgebruikers in de binnenstad. 

Het doel is nu om de binnenstad autovrij te krijgen. Alleen met een ontheffing kan een automobilist de binnenstad nog. Bevoorrading van winkels en horeca is alleen toegestaan tijdens de vastgestelde venstertijden. In de praktijk blijkt dat er te veel verkeer in de binnenstad rijdt dat daar niet hoort te zijn en daar zouden bezoekers, bewoners en ondernemers last van hebben. De gemeenteraad neemt begin 2023 een besluit.

 

Deel dit nieuws!