De Roskam op Twitter    De Roskam op Facebook   

Zorginstelling Almelo onder verscherpt toezicht inspectie

Almelo - Het thuiszorgbedrijf Cete Zorg in Almelo voldoet volgens de Inspectie voor de Gezondheidszorg aan geen enkele voorwaarde voor het geven van verantwoorde zorg. De inspectie houdt het bedrijf van het onafhankelijke Almelose raadslid Cete (Lijst Cete) extra in de gaten. Cete Zorg had tot 8 december de tijd om aan de voorwaarden te voldoen, maar heeft daar volgens een woordvoerder van de inspectie niet op gereageerd. Het bedrijf is opnieuw aangeschreven.
De inspectie bezocht Cete Zorg begin september. Het bedrijf werd  1 juni 2014 ingeschreven bij de Kamer van Koophandel en had in september één cliënt: de moeder van Cete. Het was de bedoeling om de klantenkring uit te breiden. Of dat is gelukt, is niet duidelijk. Cete was niet bereikbaar voor commentaar. Hij heeft van de inspectie opnieuw de kans gekregen te reageren op het rapport. Doet hij dat niet, dan kunnen er maatregelen volgen. Volgens de woordvoerder van de inspectie wordt het bedrijf van Cete nauwlettend in de gaten gehouden: 'hoe groter onze zorgen over een bedrijf, hoe meer toezicht. Er wordt ingegrepen bij acuut gevaar voor cliënten'.
Dat Cete een bedrijf heeft staat niet vermeld op de internetpagina van de gemeente Almelo. 'Dat had er moeten staan als hij daadwerkelijk leiding geeft', reageert raadsnestor Stork (LAS), 'maar zolang de gemeente zijn bedrijf geen opdrachten geeft is er wat mij betreft geen sprake van belangenverstrengeling'. Het feit dat Cete een eigen thuiszorginstelling heeft opgericht, is bekend bij de raadsnestor. 'Voor mij is dat geen probleem en ik weet dat hij zeer secuur is in dit soort dingen'.

Deel dit nieuws!