De Roskam op Twitter    De Roskam op Facebook   
  • Home
  • Home
  • Nieuws
  • College Hengelo worstelt met kunst en cultuur; Wiertsema wil plooien

College Hengelo worstelt met kunst en cultuur; Wiertsema wil plooien

HENGELO - Het ziet ernaar uit dat de coalitiepartijen in de gemeenteraad van Hengelo het kunst- en cultuurperspectief van het college van burgemeester en wethouders omarmen. Weliswaar heeft leidsman Wiertsema van Pro Hengelo, tot voor zeer kort de grootste fractie in de raadszaal, de oppositie bijkans op hunkertoon verzocht met de coalitie te overleggen over een aanpassing hier en daar, maar de kans op compromissen lijkt zeer klein.

Dat heeft te maken de oppositiebreed gevoelde en geventileerde kritiek op de cultuurnota die wethouder Van Wakeren afgelopen jaar presenteerde. De oppositie vindt dat het inhoudeliijk te matig en te morsig is, dat het schort aan vergezichten en dat kunstorganisaties en kunstinitiatieven benevens ideeën van individuele en groepen Hengeloërs worden verstaan noch gehoord, laat staan dat ze op een of andere manier worden omarmd, laat staan gehonoreerd.

Uit de woorden van PvdA-fractievoorztter Luttikholt viel tijdens een 'politieke markt' op te maken dat er ook een coalitiepartij buiten de boot kan vallen als het college alle alternatieven en alle mogelijkheden tot verbetering van het voorstel van tafel blijft schuiven. Als dat het geval is, zou het voorstel van het college van burgemeester en wethouders in de wooren van Luttikholt zomaar kunnen 'weggestemd', wat name Van Wakeren dan zwaar zou aankleven.

 

Deel dit nieuws!