De Roskam op Twitter    De Roskam op Facebook   
  • Home
  • Home
  • Nieuws
  • Enschede wil komende tien jaar bouw van zesduizend woningen

Enschede wil komende tien jaar bouw van zesduizend woningen

ENSCHEDE - Er zijn in de gemeente Enschede plannen voor de bouw van zesduizend woningen in de komende tien jaar, Van  die geplande woningen maakt tweederde deel uit van een aantal grotere projecten. Daarbij valt te denken aan Centrumkwadraat, Eschmarkerveld, Leuriks-Oost en Kennispark.

De plannen zijn gericht op de zgenoemde 'doelgroepen van het beleid' waarin begrepen talent, midden- en hogere inkomens, inwoners met een zorg en/of ondersteuningsbehoefte en inwoners in de doelgroep sociale huur. Het college van burgemeester en wethouders treft voorbereidingen voor de warmtetransitie en zegt te werken aan bewustwording van inwoners op het gebied van energie en klimaat.

Het college ziet trouwens ook wel een aantal beren op de weg. Zo blijken er geen instrumenten te zijn om slecht verhuurderschap effectief aan te pakken. En voor de aanwijzing van een nieuwe plek voor woonwagens zegt het college geen geld te kunnen vinden. Als bekend Verder is de aanvraag voor subsidie voor een aardgasvrij Twekkelerveld als Proeftuin afgwezen. Tot slot leiden inzichten tot een voorstel om vier nieuwe beleidsuitspraken aan de Woonvisie toe te voegen.

Als  aandachtspunten voor de jaren twintig van deze eeuw benoemt het gemeentebestuur van seniorenhuisvesting, een verordening sociale huur, de bouw van flexwoningen  en het wegwerken/ van wachttijden voor het toewijzzen van sociale huurwoningen.

Deel dit nieuws!