De Roskam op Twitter    De Roskam op Facebook   
  • Home
  • Home
  • Nieuws
  • College wil ook bezuiniging op organisatiekosten Almelo Promotie

College wil ook bezuiniging op organisatiekosten Almelo Promotie

ALMELO - Ook de Stichting Almelo Promotie zal worden getroffen door de bezuinigingsdrift van het gemeentebestuur in het kader van het sluitend maken van het huishoudboekje voor volgend jaar. Er staat bij Almelo Promotie tenminste één formatieplaats op losse schroeven. Dit heeft wethouder Van Rees van Kunst en Cultuur laten weten op vragen van onder meer D66-captain Wiertz. En volgens wethouder Maathuis van onder meer Economie, Recreatie en Toerisme is er niks mis mee om tot een herijking te komen en bijgevolg een herziening van de gemaakte afspraken. 

Het was een kort debat in een reeks langere exercities over bibliotheek Almelo, stadsmuseum Almelo, welzijnsinstelling Avedan en nog een aantal organisaties. Aan een bezuiniging op de formatie van Almelo werden minder woorden vuilgemaakt. Wel moet de korting qua tijdpad en inhoud nog nader worden besproken, zo bleek in de eerste politieke schermutselingen over de begroting 2021. Waar andere stichtingen in de stad al de afgelopen maanden al eerder te maken kregen met het aanhalen van de gemeentelijke broekriem, geldt dat nu ook voor Almelo Promotie.

Maathuis, die tot nu toe sprak met directeur-bestuurder Van Steeg en voorzitter Vleerbos van de Raad van Toezicht, weigert de gemeenteraad nu al te zeggen of bij Almelo Promotie mensen de laan uit moeten, ook al heeft de raad bij monde van Wiertz aangedrongen op klaarheid. De kwestie komt komende 'begrotingsmaand' zeker aan de orde, wat ook geldt voor bezuinigingen op andere stedelijke sociaal-culturele organisaties. De gemeente verstrekt nu een bedrag van circa zes ton per jaar aan Almelo Promotie, waarvan vier ton voor de ondersteuning van evenementen, citymarketing en exploitatiekosten.  Onlangs moest de stichting verhuizen van de statige Villa Ledeboer naar een leeg winkelpand, waarvan de Almelo Promotie de achterkamer in gebruik kreeg.

Deel dit nieuws!