De Roskam op Twitter    De Roskam op Facebook   
  • Home
  • Home
  • Nieuws
  • Zestien nieuwe woningen na sloop in Ossenkoppelerhoek Almelo

Zestien nieuwe woningen na sloop in Ossenkoppelerhoek Almelo

ALMELO - De woningcorporatie Beter Wonen te Amelo zal zestien eengezinswoningen laten bouwen in de wijk Ossenkopperhoek. Ze komen in de plaats van twaalf huizen die worden gesloopt. De huizen in de vervangende bouw vallen in de sociale huur-klasse. Voor de nieuwbouw begint vindt letterlijk en figuurlijk een grondige asbestsanering plaats.

De afbraak betreft momenteel leegstaande woningen aan de Van Ostadestraat, de Gerard Terborchstraat, de Frans van Mierisstraat en de Jan Vermeerstraat. Het bouwbedijf Bramer te Vriezenveen neemt zowel de sloop als de nieuwbouw voor zijn rekening. In de tussentijd zal op de gronden van de dan afgebroken huizen een tijdelijk grasveld komen.

Bramer heeft recent in Almelo, ook in opdracht van Beter Wonen, 24 huizen aan de Resedastraat en de Zonnebloemstraat te Almelo gemoderniseerd en verduurzaamd, wat gepaard ging met stevige ingrepen, waaronder isolatie in combinatie met onderhoud. Ook werden keukens vervangen en toiletten en badkamers voorzien van nieuw tegelwerk met sanitair.

 

 

Deel dit nieuws!