De Roskam op Twitter    De Roskam op Facebook   
  • Home
  • Home
  • Nieuws
  • Ultieme poging Almelo bouwmarkt Hornbach binnen te hengelen

Ultieme poging Almelo bouwmarkt Hornbach binnen te hengelen

ALMELO – Door een aantal wijzigingen  in het concept-bestemmingsplan denkt het college van burgemeester en wethouders alsnog groen licht te krijgen bij de Raad van State voor de vestiging van de bouwmarktketen in Almelo. Dat zou moeten gebeuren op de plek van de voormalige scholen Van Rhijn MEAO en Het Nijrees op de hoek van Bornerbroeksestraat en Frederik van Eedenstraat.

Er waren van meet af aan bezwaren, niet alleen van omwonenden, ook van concurrerende bedrijven als Praxis en Gamma als ook tuincentra. De zaak staat morgenavond op de agenda van een politiek beraad over de zaak die al jaren sleept, want zeven jaar geleden kwam de wens van Hornbach om behalve in Enschede ook in Almelo een bouwmarkt te willen, waarover in Almelo trouwensmet toenmalig wethouder Van Marle eerder dan in Enschede met toenmalig wethouder Van Hees overeenstemming over de grondtransactie. Het is nu aan wethouder Van Rees de zaak rond te breien.

In eerste aanleg ging dat finaal mis doordat de gemeente Almelo op veel fronten bestemmingsplan-technisch bij de Raad van State in het zand beet. Het idee is dat er na een bult wijzingen te hebben aangebracht een voor het rechtscollege aanvaardbaar plan te hebben gemaakt. Het college heeft het idee dat het bouwplan landschappelijk beter is ingepast, met een geluidwerend scherm eromheen en na het schrappen van taalkundig én inhoudelijk kwalijke passages. Eerder al liet de provincie Overijssel weten geen bezwaar tegen een bouwmarkt in Almelo te hebben.

Deel dit nieuws!