De Roskam op Twitter    De Roskam op Facebook   
  • Home
  • Home
  • Nieuws
  • GBT wil licht aan eind van de tunnel bij Het Punt in Vroomshoop

GBT wil licht aan eind van de tunnel bij Het Punt in Vroomshoop

VROOMSHOOP – De gemeenteraad gaat akkoord met structureel geld voor Het Punt in Vroomshoop. Dat blijkt uit de bijdrage die de raadsfractie van GBT op voorhand levert voor de begrotingsdebatten. Deze collegepartij heeft een meerderheid in de raadszaal. Voor het gebouw Het Punt is het een kwestie van dokken of nokken, want komt de gemeente niet ruimhartig over de brug, dan valt voor het gebouw (cultuur, sport en welzijn) onherroepelijk het doek.

GBT laat bij monde van fractievoorzitter Elzinga weten dat het structurele tekort voor een groot deel is te wijten is aan gemeentelijk beleid, met name van vorige colleges. Dat heeft volgens hem te maken met keuzes van ooit, met wethouders van coalities uit het verleden, van CDA,  ChristenUnie en SGP. ‘De gepresenteerde aannames waren in 2013 incompleet', stelt Elzinga Hij vindt dat de huidige coalitie, waarin GBT dus de lakens uitdeelt en de ChristenUnie ze bij wijze van spreken strijkt en opruimt, van meet af aan een punt wilde zetten aan ‘slepende en zeurende dossiers’.

Dat is bij Het Punt het geval (en in mindere mate, zij het ook structureel bij De Klaampe in Westerhaar), want vanaf de opening was de exploitatie van Het Punt problematisch. Er volgde volgens Elzinga niet voor niets een accountantsverklaring met beperking op juist dat onderdeel. De liquide middelen van Het Punt zijn vrijwel nihil, elke maand is het spannend of betalingen voldaan kunnen worden en elke tegenvaller zal ten koste gaan van de structurele bijdrage. Met als gevolg dat Het Punt binnen de kortste keren opnieuw in de problemen komt. Op die manier kan, stelt de politiek leider van GBT, de beoogde structurele bijdrage van een ton, aflopend naar zestigduizend euro, nooit gestalte krijgen. 'Zo blijft dit dossier slepend en daar willen wij nu juist vanaf', aldus de fractiechef van Gemeente Belangen Twenterand.

Deel dit nieuws!