De Roskam op Twitter    De Roskam op Facebook   
  • Home
  • Home
  • Nieuws
  • Haaksbergen onder voorwaarden voor 'beschermde woonvorm'

Haaksbergen onder voorwaarden voor 'beschermde woonvorm'

HAAKSBERGEN - De gemeenteraad van Haaksbergen staat in principe, zij het onder voorwaarden, positief tegenover het plan van de zorgorganisatie De Weerde voor het huisvesten van jongeren in een beschermde woonvorm. De bedoeling is daartoe een gebouw op te laten trekken aan de Brem in de wijk Hassinkbrink. Het gaat om jongeren en jongvolwassenen met die dag en nacht een beschermde woonruimte nodig hebben wegens psychische kwetsbaarheid, zeven dagen in de week 24 uur per dag.

De Weerde heeft momenteel drie vestigingen, één aan de Rijnstraat te Nijverdal en twee vestigingen in Almelo, te weten het ingrijpend verbouwde Riagg-pand aan de Hanzelaan en een eveneens stevig aangepast pand aan de Brugstraat. Het college van burgemeester en wethouders te Haaksbergen stemt in met de bouw, wat in principe ook geldt voor de gemeenteraad, al hebben bijna alle fracties laten weten dat de ongerustheid en onduidelijkheden bij omwonenden moet worden weggenomen.

Dat gaat dan over de financiële consequenties, de ruimtelijke inpassing, het aantal bewoners en de reden waarom ze 'begeleid' dan wel 'beschermd' moeten wonen. Er is in de regio Twente nu onvoldoende plek.  Er is in Twente urgente behoefte aan uitbreiding van capaciteit voor dit type zorg en De Weerde wil daar  in gaan voorzien. Haaksbergen heeft nu een ‘zeer beperkt aanbod’ voor beschermd wonen ‘dat meer past bij de huidige vraag’; het gaat aan de Brem zeker om twintig woonruimtes.

Zeker is dat voor het huidige plan een wijziging van het bestemmingsplan noodzakelijk is. Daar gaat de gemeenteraad blijkens een informatieve bijeenkomst mee akkoord als het college ervoor zorgt dat er maatschappelijk draagvlak ontstaat en behapbare financiële consequenties. Daarover moeten de wethouders Peppelman en Scholten de raad op afzienbare termijn klare wijn schenken.

 

 

Deel dit nieuws!