De Roskam op Twitter    De Roskam op Facebook   
  • Home
  • Home
  • Nieuws
  • Huizenbouw op garagedeel van roemrucht café De Ster in Goor

Huizenbouw op garagedeel van roemrucht café De Ster in Goor

GOOR – Op de grond van een deel van café De Ster aan de Grotestraat te Goor zal woningbouw plaatsgrijpen. Het college van burgemeester en wethouders is ‘in principe’ bereid medewerking te verlenen aan de ‘herontwikkeling’ door het bedrijf EBD te Ootmarsum, waarbij de garageboxen en een gedeelte van de feestzaal plaatsmaken voor woningbouw, op voorwaarde dat er maximaal negen grondgebonden woningen komen, waarvan tenminste vier levensloopbestendig. De horecacategorie van ‘De Ster' wordt beperkt tot café en restaurant, dus zonder feestzaal. De stadsbouwmeester kan zich met het plan verenigen, op voorwaarde van voldoende parkeerplekken in de directe omgeving.

Het was al geruime tijd bekend dat het roer om zou gaan bij  de bekende uitgaansgelegenheid. De afgelopen jaren lag onder het uitbaatschap van de jonge ondernemers Elbert en Kruithof al een overdagaccent op de functie van eetcafé, maar die zijn toe aan een nieuwe uitdaging.  Het echtpaar Weerkamp uit Goor neemt De Ster nu over. Ook de beide dochters komen ‘in de zaak’. Ze zijn alle vier gepokt en gemazeld in de horeca. Voorlopig continueren ze huidige situatie, maar per september luiden ze een nieuwe periode in voor De Ster, met grootse plannen. De afbraak van de zaal is onafwendbaar omdat de tijd van de grote feesten, bruiloften en partijen, al jaren voorbij is. Vandaar een nieuwe start, waarbij De Ster op hedendaagse wijze  weer moet schitteren in het Goorse heelal.

Omdat het plan om minder dan twaalf woningen gaat is er volgens de gemeente geen sprake van een nieuwe stedelijke ontwikkeling en behoeft het plan niet te worden getoetst aan de vereisten van de zogenoemde ladder voor duurzame verstedelijking. Het initiatief met grondgebonden woningen is bovendien ingepast in de bestaande ruimtelijke structuur. De woningen worden gericht naar het parkeerterrein, waarmee naar het oordeel van het college van burgemeester en wethouders 'een onaantrekkelijke achterkantsituatie' verdwijnt. Bovendien spoort het plan met de wens van de gemeente het centrum van het Twentse Haagje te versterken.

 

Deel dit nieuws!