De Roskam op Twitter    De Roskam op Facebook   
  • Home
  • Home
  • Nieuws
  • Minister Van Ark wil dat de eredivisie vrouwenvoetbal doorgaat

Minister Van Ark wil dat de eredivisie vrouwenvoetbal doorgaat

ENSCHEDE – Als de eredivisie voor mannelijke voetballers doorgaat, dan moet volgens minister Van Ark ook de eredivisie voor vrouwen worden voortgezet. Dat zei de bewindsvrouw van Sport vanavond tijdens het debat in de Tweede Kamer over de maatregelen ter indamming en bestrijding van het corona-virus. Als doorgaat wat Van Ark wil, betekent dit dat FC Twente Vrouwen hun competitie voortzetten.

Van Ark, minister namens de VVD, ziet geen enkele reden om vrouwen te onthouden wat mannen mogen. ‘Wat voor mannen geldt, geldt ook voor vrouwen, stelde de minister.

Op last van de regering is eerder deze week een streep gezet door alle voetbalcompetities, behoudens de eredivisie en de eerste divisie voor de mannen, maar dus niet voor de vrouwen en evenmin voor de amateurvoetbalclubs hier te lande. Als de KNVB overstag gaat en Van Ark haar zin geeft, betekent dit dat FC Twente Vrouwen overmorgen (vrijdagavond) tóch thuis speelt tegen Heerenveen.

Van Ark liet het parlement hedenavond overigens wel weten dat ze nog in conclaaf gaat met de directie en het bestuur van de KNVB om haar standpunt kenbaar te maken het hunne te vernemen.

Deel dit nieuws!