De Roskam op Twitter    De Roskam op Facebook   
  • Home
  • Home
  • Nieuws
  • Debuut chef-dirigent Tausk bij Orkest voor Overijssel en Gelderland

Debuut chef-dirigent Tausk bij Orkest voor Overijssel en Gelderland

ENSCHEDE - Het fusieorkest Phion presenteert volgende week zijn chef-dirigent Otto Tausk. Phion is ontstaan uit de fusie van het Orkest van het Oosten en het Gelders Orkest en heeft Tausk tenimste twee jaar aan zich verbonden. Hij zal, naast zijn rol als chef-dirigent in Oost-Nederland, zijn positie als music director bij het Vancouver Symphony Orchestra voortzetten alsmede zijn rol als 'artistic advisor' bij de Vancouver Symphony Orchestra School of Music.

'Ik vind het geweldig om benoemd te worden tot chef-dirigent van Phion, Orkest van Gelderland & Overijssel. Vanaf het eerste moment dat ik met de musici werkte, viel mij hun warmte, openheid en ambitie', 'laat Tausk  in een persbericht van Phion weten. Om toe te voegen: ''Ik kijk er dan ook enorm naar uit om al deze geweldige mensen nog beter te leren kennen en voort te bouwen op de sterke muzikale connectie die ik heb ervaren.'

Volgens algemeen directeur Post heeft Phion met Tausk eenrepresant van de wereldtop op de bok. Het nieuwe seizoen begint volgende week vrijdag met de wereldpremière van de kamerorkestversie van het Pianoconcert van Joep Franssens, een mix van klassiek en modern, plus de eerste symfonie van Beethoven, met medewerking van pianist Ralph van Raat, eerst in Gelderland (Musis Sacrum te Arnhem) en twee dagen later in het Muzekcentrum te Enschede.

 

 

Deel dit nieuws!