De Roskam op Twitter    De Roskam op Facebook   
  • Home
  • Home
  • Nieuws
  • Enschede blijft zich verzetten tegen kosten Omgevingsdienst Twente

Enschede blijft zich verzetten tegen kosten Omgevingsdienst Twente

ENSCHEDE - Het college van burgemeester en wethouders er gemeente Enschede blijft zich verzetten tegen de kostenverdeling van de Omgevingsdienst Twente  De gemeenteraad wordt voorgesteld  pro forma bezwaar te maken tegen de begroting 2021. Het college spreekt over een  de gemeente Enschede onaanvaardbare (extra) kostenstijging van 227.000 euro, dat slechts over langere tijd kan worden terugverdiend door efficiencymaatregelen binnen  de dienst .

Daarnaast blijft Omgevingsdienst Twente in de begroting voor volgend jaar uitgaan van een inbreng van 10,9 fte ,terwijl Enschede slechts 4,2 fte heeft ingebracht, de niet ingebrachte taken zelf uitvoert en ook bekostigt. De vastgestelde begroting 2021 is daarmee gebaseerd op onjuiste uitgangspunten. Dat is volgens het college reden om dit verschil van inzicht aan te merken als een geschil en tevens, om rechten voor de toekomst te behouden, een pro forma bezwaar in te dienen.

Het Algemeen Bestuur van de Omgevingsdienst Twente heeft in juli de begroting 2021 vastgesteld, waarin voor de overheadkosten van een breed pakket aan taken een verdeelsleutel wordt gehanteerd op basis van inwonertal, in plaats van op basis van de kosten van het primaire proces (kosten uitvoering in te brengen taken op basis van inbreng formatie en budget). Dat was het uitgangspunt bij de gesprekken over het oprichten van een Omgevingsdienst Twente.

De vastgestelde begroting is daarmee gebaseerd op onjuiste uitgangspunten. Dat is reden om dit verschil van inzicht aan te merken als een geschil en tevens, om rechten voor de toekomst te behouden, een pro forma bezwaar in te dienen.

Deel dit nieuws!