De Roskam op Twitter    De Roskam op Facebook   
  • Home
  • Home
  • Nieuws
  • Woningverkoop in Twente top; Ten Hag ziet een toename in steden

Woningverkoop in Twente top; Ten Hag ziet een toename in steden

HENGELO - Er worden in Twente meer huizen verkocht dan tot voor kort en kopers beslissen ook sneller dat ze tot koop overgaan. Dat blijkt uit overzichten van makelaars, ook in de regio Twente. Zo stelt directievoorzitter Ten Hag van de Twentse grootspeler op de woningmarkt dat vooral de steden, met Enschede voorop, booming zijn, mede vanwege een riant en veelzijdig aanbod en een ruim palet aan plannen. Ten Hag, recent aangetreden als nieuwe voorzitter van VNO/NCW in de regio Twente. Hij volgde in deze functie Asito-kopman Kroeze op. Ten Hag ziet riante perspectieven voor Oost-Nederland, inzonderheid Twente.

Er worden meer woningen verkocht, en ook nog eens sneller. Hij denkt dat dit komt doordat gene kant van de IJssel vol raakt en dichtslibt en aan deze zijde er nog ruimte is. In dat verband wijst hij op de toenemende kavelverkoop in het landelijke gebied tussen Enschede, Hengelo en Oldenzaal, waar op de gronden van Vaneker grote kavels voor landelijk en bijzonder bouwen worden aangeboden. Na jaren van moeizame verkoop gaat het nu harder, zo valt ook in stadhuizen te vernemen. Ten Hag bepleit daarnaast verder op grotere schaal te bouwen voor woningzoekers met een kleinere portemonnee, maar dan wel duurzaam en bovendien energiezuinig.

Ten Hag twitterde afgelopen week nog het tekort aan plannen, zowel aan de bovenkant als aan de onderkant van de markt een groot probleem te achten, en nóg gekker vindt dat gemeenten panklare plannen skippen. 'Hoe te verklaren: een landelijk woning tekort van meer dan 300.000 huizen en dan lees je dat Hengelo terecht 43 woningen van Megahome op het Gezondheidspark schrapt. Daar tegenover dat het met voor bedrijfskavels/panden in de regio volgens Ten Hag de goede kant opgaat. De lage rente en de particuliere spaartegoeden zijn ook factoren die een belangrijke rol spelen in het opveren van de Twentse woningmarkt.

 

Deel dit nieuws!