De Roskam op Twitter    De Roskam op Facebook   
  • Home
  • Home
  • Nieuws
  • Haaksbergs raadslid Rouwenhorst wordt NEW-wethouder in Wierden

Haaksbergs raadslid Rouwenhorst wordt NEW-wethouder in Wierden

WIERDEN/HAAKSBERGEN - De ziekte van wethouder Braamhaar van de gemeente Wierden duurt langer dan gedacht, als hij al terugkeert in zijn functie, want het is zeer de vraag of Braamhaar terugkeert. Het is voor NEW, een lokale partij in Wierden die in 2018 de grootste werd, reden na het zomerreces het huidige raadslid Rouwenhorst van der gemeente Haaksbergen voor te dragen als wethouder. Dat hij naar Wierden verhuist geeft aan dat het niet voor korte tijd zal zijn, al speelt zeker mee dat zijn vriendin in deze gemeente woonachtig is.

In de communicatie legt fractievoorzitter Te Riet van NEW het accent op de tijdelijkheid van de aanstaande benoeming. Ze laat wel weten 'dat er op korte termijn geen duidelijkheid zal zijn' over de terugkeer van Braamhaar. Mede op verzoek van de overige collegeleden Kortenhoeven (ook NEW), Coes (CDA) en burgemeester Tigchelaar (VVD) ging NEW volgens Te Riet op zoek naar een vervanger. De tijd zal leren óf Braamhaar (de ex-scheidsrechter uit Enter die een stemmentrekker van allure bleek te zijn, want rechtstreeks werd gekozen) terugkeert.

Bij de verkiezingen werd NEW mede door Braamhaar de grootste partij, waarna ze in het college van burgemeester en wethouders debuteerde, met een wethouderspost voor de Enternaar, die vervolgens op een aantal dossiers moeilijk opereerde, onder meer terzake de nieuwbouw van De Passie. Rouwenhorst neemt het complete portefeuillepakket van Braamhaar over. Saillant is dat Wierden wél een nieuwe school voor voortgezet onderwijs gaat bouwen (als de raad daar in het najaar mee instemt, waar zulks in Haaksbergen met de school Het Assink wegens geldgebrek en een daaraan gekoppeld provinciaal veto niet lukt.

Op de vleugels van Leefbaar Haaksbergen, met name roerganger Van Vlaanderen, die in 2014 een grote verkiezingsoverwinning boekte, kwam Rouwenhorst in de raad. Door interne twisten ging de partij teloor; ze viel in 2018 uiteen in twee partijen, die elkaar onderling de erfenis van Leefbaar bekampten, te weten Haaksbergen Centraal (van ex-wethouder Nijhuis) en De Andere Partij (de echo van Van Vlaanderen) die vervolgens ook scheurde. De auctor intellectualis van die afscheiding was Rouwenhorst, die volgens zijn collegae zijn zinnen op het wethouderschap zo hebben gezet. Wat in Haaksbergen niet lukte, maar nu in Wierden wel.

 

 

Deel dit nieuws!