De Roskam op Twitter    De Roskam op Facebook   
  • Home
  • Home
  • Nieuws
  • Raad van Losser eist einde aan overlast (door drukte) Afvalbrengpunt

Raad van Losser eist einde aan overlast (door drukte) Afvalbrengpunt

LOSSER - Het college van burgemeester en wethouders der gemeente Losser onderzoekt de mogelijkheid de openingstijden van het  Afvalbrengpunt te verruimen. Hierover zal binnenkort overleg plaatsgrijpen met Twente Milieu. De problemen in Losser zijn overigens al eerder bij de huisvuilophaler aangekaart, maar de gemeenteraad eiste recentelijk tempo.

Op last van de gemeenteraad ging het college al eerder in overleg met Twente Milieu, wegens is toenemende overlast in de nabijheid het Afvalbrengpunt, onder meer vanwege lange wachtrijen. De gemeenteraad heeft het college in de laatste vergadering vóór de vakantie per motie opgedragen actief te zoeken naar een oplossing. Dat kan volgens de raad behalve een verruiming van de openingstijden ook een tweede Afvalbrengplek in  de gemeente zijn. Een derde optie is, gaf de raad het college mee in de huiswerktas, een compleet nieuwe plek, die meer mogelijkheden biedt dan de huidige of medegebruik van Afvalbrengpunten in de regio.

Het college neigt nu naar verruiming der openingstijden op de huidige plek, zij het tijdelijk om te bezien hoe het uitpakt en op grond daarvan met een concreet voorstel naar de gemeenteraad te komen, inclusief een overzicht van de (extra) kosten, die dan zouden moete worden opgenomen in de financiële verantwoordingsrapportage van Losser over 2020.

 

Deel dit nieuws!