De Roskam op Twitter    De Roskam op Facebook   
  • Home
  • Home
  • Nieuws
  • Haaksbergen hoopt nog dit jaar op begin herinrichting oude N18

Haaksbergen hoopt nog dit jaar op begin herinrichting oude N18

HAAKSBERGEN -  Het gemeentebestuur van Haaksbergen hoopt dat nog dit jaar een begin kan worden gemaakt met de herinrichting van de oude N18. Er vond kort voor de zomervakantie beraad plaats met betrokkenen, waaronder bedrijven, bewoners (waaronder de wijkraad van Veldmaat) en Natuurmonumenten.

Specifiek ging het om het deel tussen de gemeentegrens met Enschede en het Grintenbosch in Haaksbergen, want daar begint de herinrichting. Een kleine dertig bezoekers van een informatieve bijeenkomst werden bijgepraat over het ontwerp dat werd getoond en waarin kon worden gereageerd en gestipuleerd.

De bijeenkomst was een vervolg op een eerder overleg, waarbij bewoners wensen konden aangeven. Niet alles kan, maar er zal waar mogelijk met de suggesties der belanghebbenden rekening worden gehouden, onder meer terzake geventileerde wensen over snelheidsremmende benevens enkele oversteekplaatsen. 

Zo snel mogelijk na de zomervakantie volgt een aanbesteding van de herinrichting en dan zou nog dit jaar met de uitvoering  kunnen worden begonnen. Er zal met de klus circa een half jaar gemoeid zijn. Het wegdeel gaat dan van een maximumsnelheid van deels 80 en 70 naar 60 kilometer per uur. Behalve borden, komen er plateaus en wordt de rijbaan door belijning visueel smaller. De herinrichting is voor rekening van de provincie Overijssel en Rijkswaterstaat, mede doordat de gemeente Haaksbergen bijkans platzak is.

 

 

Deel dit nieuws!