De Roskam op Twitter    De Roskam op Facebook   
  • Home
  • Home
  • Nieuws
  • Enschede Anders wil raadsenquête naar 'wantoestanden' wijkwelzijn

Enschede Anders wil raadsenquête naar 'wantoestanden' wijkwelzijn

Het raadslid Visser van de raadsfractie Enschede Anders wil een onderzoek in de vorm van een raadsenquête naar en de werkwijze van de wijkteams in Enschede . Naar aanleiding van het toenemende aantal klachten, de negatieve ervaringen in de afgelopen jaren. Visser vindt dat de politiek, dus de gemeenteraad, snel in actie moet komen.

Enschede Anders staat niet alleen, want de SP kaartte de hardnekkige klachten eerder al openlijk aan en ook CDA en PVV trekken nu aan de bel. Andere oppositiepartijen roerden de sociaal-maatschappelijke kritiek aan. Ook advocaat Soer roerde zich en afgelopen jaar liet voorzitter Figee van de onafhankelijke de Rekenkamer Enschede ten overstaan van de onthutste gemeenteraad weten onvoldoende informatie vanuit het stadhuis te krijgen.

Op basis van de 'klachten uit de samenleving' stelt Visser dat de boot aan is, want het pappen en nathouden heeft haars bedunkens al te lang geduurd. Het gaat om klachten van inhoudelijke én menselijke aard zo zouden hulpvragers in plaats van oplossingen en zelfs dreigementen te horen krijgen. Er hangt om sommige teams en hulpverleners een sfeer van intimidatie jegens mensen die persoonlijk dan wel zakelijk in de knoei zitten.

Zo zouden mensen in de knel hardleers worden genoemd, zou inbreuk worden gepleegd op hun particuliere levenssfeer, hun wijze van leven en hun  privacy.  De klachten zijn niet nieuw, er werden geregeld politieke debatten over gevoerd en vanuit het college beloftes gedaan over verbetering, maar effectief lijkt er niks te gebeuren. Het tegenovergestelde is eerder: obstructie van het beleid. Om zulks aan het licht te brengen en ook andere weeffouten in beeld te krijgen is volgens Visser het zware middel de raadsenquête geëigend, zeg maar een parlementaire enquête op lokaal niveau.

 

Deel dit nieuws!