De Roskam op Twitter    De Roskam op Facebook   

Overigens DCCVII

Schrikker. En dan ook nog een stichting, een jeugzorgstichting bovendien, dus een stichting waaraan de zorg voor kinderen in moeilijke omstandigheden is toevertrouwd. Het is dat ik niet zo van de godslastering ben, maar anders! Wat ik binnensmonds monkel, hoort u trouwens niet. Misschien is dat jammer, want zo  wordt niet helemaal duidelijk hoe er wordt gesold met welzijn en welbevinden van kwetsbare kinderen, en daarmee hun toekomst, van kinderen die het toch al niet hebbben getroffen met wat in nature en norture wortelt.

Alle gemeenten klagen over jeugdzorg, met name over de kosten. Het kan naar mijn inschattng inderdaad efficiënter en dus goedkoper, maar dan moeten er gewoon lagen uit worden gesneden. Als je met veertien gemeenten zorg inkoopt, moet je daar niet met veertien wethouders en een veelvoud aan ambtenaren permanent over vergaderen. Daar wijs je dan één gemeente voor aan. Veel ernstiger is hoe de jeugdzorginstellingen werken, of beter niet werken. Dat is schrikken. Weet ik van William. Van wie? Van wie? William Schrikker!

Wat ik bij dit schrijven zachtjes monkelde weet alleen de binnensmonds gelasterde, die me influiisterde dat 'la faille' 'de foute' betekent. 

Deel dit nieuws!