De Roskam op Twitter    De Roskam op Facebook   
  • Home
  • Home
  • Nieuws
  • Bouw energiefabriek van Vechtstromen in Hengelo nadert voltooiing

Bouw energiefabriek van Vechtstromen in Hengelo nadert voltooiing

HENGELO - De ingebruikneming van de Energiefabriek in Hengelo komt in zicht, want in  onder bestuurlijke supervisie van het waterschap Vechtstromen gaat de bouw naar de afronding. De bestuurlijke kartrekker is bestuurslid Lievers van het in Almelo zetelende Vechtstromen. Hij begon zijn bestuurlijk-politieke loopbaan ooit als wethouder in Hengelo.

De bedoeling is de Energiefabriek bij de zuivering in Hengelo dit jaar in gebruik te nemen. Vanaf dat moment zal in een hoogwaardig productieproces van alle poep en pies in Twente simpel gezegd 'biogas en 'stroom'  worden gemaakt. Er wordt zoveel opgewekt dat de zuivering in Hengelo geheel energieneutraal is. En er wordt stroom geleverd aan 3.500 huishoudens ter stede; jaarlijks zestien miljoen kWh elektriciteit geproduceerd: er is zes miljoen kWh voor het zuiveren van afvalwater en tien miljoen kWh voor het Hengelose elektriciteitsnet..

Omdat in het bedrijfsproces het aangevoerde 'natuurlijke slib' uit riolen  wordt voorgekookt in de Thermische Druk Hydrolyse, ook wel de snelkookpan genoemd, blijft er minder restslib over. Dit levert een besparing op van zo’n vijfhonderd vrachtwagens per jaar.

 

Deel dit nieuws!