De Roskam op Twitter    De Roskam op Facebook   
  • Home
  • Home
  • Nieuws
  • Bouw van zeven appartementen in tuin pastorie Sint Isidorushoeve

Bouw van zeven appartementen in tuin pastorie Sint Isidorushoeve

SINT ISIDORUSHOEVE -In de tuin van de pastorie te Sint Isidorushoeve zullen zeven appartementen verrijzen. Het college van burgemeester en wethouders der gemeente Haaksbergen verleent goedkeuring aan het plan, dat plaatsvindt onder motto Levensbestendig Bouwen, zij het onder een paar voorbeelden.

Er moet een anterieure overeenkomst komen met de nog op te richten stichting die het nieuwbouwplan uitvoert, waarin afspraken worden gemaakt over aard en schaal van de bouw, alsmede de financiƫle kaders waaronder eventuele planschade en de exploitatiebijdrage. De stichting koopt ook de grond aan.

Ook moet de definitieve inrichting van de openbare ruimte, waaronder voldoede parkeerplekken, door de gemeenteraad worden goedgekeurd. De stichting zal ook met omwonenden tot overeenkomst moeten komen over aard en schaal van de appartementen. Na de zomer is er politiek beraad in de raadscommissie.

 De gedachten gaan uit naar een woonblok met appartementen voor ouderen op de begane grond en huizen voor jongeren  met een handicap erboven. Ook moet de definitieve inrichting van de openbare ruimte, waaronder voldoede parkeerplekken, door de gemeenteraad worden goedgekeurd. De stichting zal ook met omwonenden tot overeenkomst moeten komen over aard en schaal van de appartementen.

Na de zomer is er politiek beraad in de raadscommissie Ruimte en Wonen van Haaksbergen. In de raad is al meermalen aangedrongen op aandacht voor woningboue in 'de Hoeve'. De bouw in de pastorietuin voorziet hier klenschalig in en draagt daarenboven bij aan het de instandhouding van de kerk en de parochie.

 

 



Deel dit nieuws!