De Roskam op Twitter    De Roskam op Facebook   
  • Home
  • Home
  • Nieuws
  • Oldenzaal krijgt na jaren praten en rechten grond Kleibultweg terug

Oldenzaal krijgt na jaren praten en rechten grond Kleibultweg terug

OLDENZAAL – Een inwoner van Oldenzaal draagt een lap grond aan de Kleibultweg terug aan de gemeente. Dat is de uitkomst langdurig overleg en een aantal rechtszaken. Het perceel wordt in oude staat teruggebracht en teruggegeven aan de gemeente.

Voor de gemeente is het behalve en prestigezaak ook en vooral een principekwestie. Ze wil optreden tegen oneigenlijk gebruik. Inwoners en bedrijven hebben de mogelijkheid om percelen openbaar groen van de gemeente te kopen of te huren. Hiervoor kan een aanvraag worden ingediend. Aan koop of verhuur zijn voorwaarden verbonden.

Vier jaar geleden deed de inwoner in kwestie een beroep op verjaring van het gebruik van een groenperceel aan de Kleibultweg. De gemeente wees dit van de hand. De rechtbank in Almelo gaf de inwoner gedeeltelijk in het gelijk, waarna de gemeente in hoger beroep ingesteld bij het gerechtshof in Arnhem. Dit was voor de inwoner reden de procedure te staken, waarna de gemeente met betrokkene overeenstemming bereikte over de teruglevering van het perceel en het vergoeden van proceskosten waarna het hoger beroep is ingetrokken.

Deel dit nieuws!